Is een GSM schadelijk? ?>

Is een GSM schadelijk?

Bellen met een mobiele telefoon is niet schadelijk. Er is geen enkel onderzoek dat bewijst dat er meer kans op een hersentumor is wanneer je regelmatig blootstaat aan de straling van een mobiele telefoon. Er worden nog steeds veel onderzoeken gedaan naar de mogelijke effecten van de straling die een GSM afgeeft. Een aantal van die onderzoeken lopen over tien jaar zodat er goed gekeken kan worden of er misschien op de lange termijn gevolgen zijn.

mobiele telefoon smartphoneHet is wel aangetoond dat mensen die hun mobiel langs hun bed hebben liggen minder goed slapen dan de controle groep die dat niet had. Hoewel de uitslag van het onderzoek duidelijk was is het niet gebleken waarom de groep met het mobieltje op het nachtkastje slechter heeft geslapen. De straling van het toestel werd als een van de mogelijke redenen gegeven. Veel toestellen van tegenwoordig hebben ook nog andere zaken aan boord zoals Wifi, Bluetooth & GPS. De telefoons worden in combinatie met een abonnement verkocht maar worden ook als los toestel verkocht in combinatie met een Sim Only abonnement. Dit is een waarbij het toestel niet is inbegrepen in de prijs en het abonnement dus een stuk voordeliger is.

Het is vreemd dat er veel verontruste burgers zijn die ervan overtuigd zijn dat de radio golven van de telefoon een risico zijn voor je gezondheid. Radiogolven worden al sinds 1900 gebruikt om te communiceren.

Ander sceptici stellen dat het niet de radiogolven zijn die slecht zijn voor je gezondheid maar het elektromagnetisch veld dat een mobiele telefoon maakt. Dit elektromagnetisch veld zou tumoren veroorzaken. De broodjes aap doen er volop over de ronde. Zo zouden chirurgen aan de tumor kunnen zien of de patiënt links of rechtshandig was. Want met die hand nam de patiënt de telefoon aan.

Vooralsnog is er geen reden tot paniek geen enkele studie heeft met reproduceerbare resultaten de relatie tussen mobiel bellen en kanker kunnen vast stellen.

Comments are closed.